Zásady zpracování osobních údajů

Vážení Dodavatelé a Poptávající,

dovolujeme si Vás informovat o zásadách a postupech při zpracování osobních údajů v souladu s ustanoveními zákonač. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů, a Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. 4. 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen „Nařízení“).

Provozovatel Portálu Carismo se zavazuje při zpracovávání osobních údajů postupovat takovým způsobem, aby subjekt údajů neutrpěl újmu na svých právech, zejména na právu na zachování lidské důstojnosti. Provozovatel Portálu Carismo dbá na ochranu před neoprávněným zasahováním do soukromého a osobního života subjektu údajů.

Definice pojmů „Poptávající“, „Dodavatel“, „služba Carismo“ je uvedena v Obchodních podmínkách pro Poptávající a Obchodních podmínkách pro Dodavatele.

 

OBSAH PRAVIDEL

Tyto ochrany osobních údajů tvoří jeden celek rozdělený na následující části:

  1. Základní informace
  2. Zdroje osobních údajů
  3. Právní základ pro zpracování
  4. Účel a rozsah zpracování
  5. Příjemci osobních údajů
  6. Práva Klientů

 

 

1. Základní informace

Správce osobních údajů: Hollar Ventures s.r.o., IČO 04337964, se sídlem Jindřicha Plachty 1092/24, Smíchov, 150 00 Praha 5, společnost zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 246073 (dále též „Provozovatel portálu Carismo“), kontaktní e-mail: info@carismo.cz.

Subjekty údajů: Poptávající a Dodavatelé, jsou-li fyzickými osobami, kteří využívají službu Carismo (společně též „Klienti“ nebo „Subjekty údajů“).

Pověřenec pro ochranu osobních údajů: Provozovatel portálu Carismo nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

Předání osobních údajů do třetí země nebo mezinárodní organizace: Provozovatel portálu Carismo nepředává osobní údaje do třetí země nebo mezinárodním organizacím.

Doba zpracovávání údajů: Osobní údaje Provozovatel portálu Carismo zpracovává po dobu trvání smluvního vztahu a následně po dobu maximálně 10 let od ukončení smluvního vztahu. Osobní údaje zpracovávané pro plnění povinností vyplývajících ze zvláštních právních předpisů Provozovatel portálu Carismo zpracovává po dobu stanovenou těmito právními předpisy. V případě potřeby použití osobních údajů pro ochranu oprávněných zájmu Provozovatele portálu Carismo, Provozovatel portálu Carismo zpracovává osobní údaje po dobu nezbytnou k uplatnění těchto práv.

Automatizované individuální rozhodování: Provozovatel portálu Carismo neprovádí automatizované individuální rozhodování ani profilování.

Dozorový úřad: Dozorovým úřadem je Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, e-mail: posta@uoou.cz, tel.: 234 665 125.

 

 

2. Zdroje osobních údajů

Provozovatel portálu Carismo získává osobní údaje přímo od Klientů, a to v písemné nebo elektronické podobě, příp. ústním sdělením v rámci telefonních hovorů.

Za účelem sjednání služby Carismo, servisní činnosti v rámci služby Carismo a dále v rámci zkvalitňování poskytnuté služby Provozovatel portálu Carismo monitoruje a zaznamenává komunikaci s Klienty, zejména pak telefonické hovory. Klienti jsou o této skutečnosti předem informováni.

Provozovatel portálu Carismo vždy informuje své Klienty, které z Osobních údajů musí pro účely plnění smlouvy poskytnout a které poskytují dobrovolně, avšak usnadní komunikaci s Klienty a zefektivní poskytování služeb.

 

 

3. Právní základ pro zpracování

Osobní údaje Klientů jsou zpracovávány z následujících právních titulů:

 

 

4. Účel a rozsah zpracování

Za účelem plnění smlouvy, resp. služby Carismo, nebo plnění právních povinností Provozovatel portálu Carismo zpracovává: jméno a příjmení, adresu, e-mail a telefonní číslo Klientů. Pokud má Poptávající zájem o nabídku dalších dodatkových služeb Carismo, jako je financování kupní ceny Motorového vozidla nebo pojištění Motorového vozidla, Provozovatel portálu Carismo dále zpracovává: rodné číslo a IČO Klientů.

Z  důvodu oprávněných zájmů Provozovatel portálu Carismo zpracovává: záznam hlasu Klienta pořízený při telefonických hovorech (oprávněným zájmem je sjednání služby Carismo, správné vyřizování servisní činnosti v rámci služby Carismo a zlepšení kvality služeb). S ohledem na skutečnost, že je nahráván telefonický hovor, není dopředu možné identifikovat, kterých dalších osobních údajů se tento způsob zpracování bude týkat, proto půjde o takové osobní údaje, které Klient Provozovateli služby Carismo sdělí během telefonického hovoru. Pravděpodobně se bude jednat o základní identifikační údaje, popisné a kontaktní údaje.

Z důvodu oprávněného zájmu Provozovatel portálu Carismo dále zpracovává: e-mail a telefonní číslo Klienta za účelem přímého elektronického marketingu(oprávněným zájmem je zájem Provozovatele portálu Carismo na zasílání obdobných nabídek – přímý elektronický marketing).

V případě, že má Provozovatel portálu Carismo v úmyslu zpracovávat jiný osobní údaj než je uvedený v tomto článku, případně pro jiné účely, může tak činit pouze na základě platně uděleného souhlasu se zpracováním osobních údajů ze strany Klienta. Souhlas se zpracováním osobních údajů uděluje Klient na samostatné listině.

 

5. Příjemci osobních údajů

Provozovatel portálu Carismo nepředává osobní údaje žádným třetím stranám.

Za účelem plnění smlouvy, resp. služby Carismo, je Provozovatel portálu Carismo povinen zpřístupnit osobní údaje Klientů Dodavatelům, se kterými Provozovatel Portálu Carismo spolupracuje, v rozsahu jméno a příjmení, adresa, příp. sídlo, e-mail, telefonní číslo, rodné číslo, příp. IČO Klientů. Dodavatel je oprávněn osobní údaje Poptávajícího využít pouze za účelem zaslání nabídky na koupi motorového vozidla nebo poskytnutí jiné obdobné služby, kterou Poptávající požaduje.

Pokud má Klient zájem o další dodatkové služby Carismo, jako je financování kupní ceny Motorového vozidla nebo pojištění Motorového vozidla, je Provozovatel portálu Carismo nucen zpřístupnit osobní údaje poskytovatelům finančních, pojišťovacích a leasingových služeb, se kterými Provozovatel Portálu Carismo spolupracuje, v rozsahu jméno a příjmení, adresa, příp. sídlo podnikání, e-mail, telefonní číslo, rodné číslo, příp. IČO Klientů.

Provozovatel portálu Carismo je oprávněn předat osobní údaje Klienta jiné osobě, než je uvedena v tomto článku, pouze v případě, že k tomuto získá od Klienta písemný souhlas se zpracováním osobních údajů udělený na samostatné listině.

Zpracovateli osobních údajů jsou:

Zpracování osobních údajů mohou pro Provozovatele portálu Carismo provádět zpracovatelé výhradně na základě smlouvy o zpracování osobních údajů, tzn. s garancemi organizačně-technického zabezpečení těchto dat s vymezením účelu zpracování, přičemž zpracovatelé nesmí použít údaje k jiným účelům.

 

6. Práva Klientů

Subjekt údajů má:

  1. právo na přístup k osobním údajům: Subjekt údajů má právo získat od Provozovatele portálu Carismo potvrzení, zda osobní údaje, které se ho týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je tomu tak, má právo získat přístup k těmto osobních údajům a k následujícím informacím: a) účel zpracování; b) kategorie dotčených osobních údajů; c) příjemci, kterým osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny; d) plánovaná doba, po kterou budou osobní údaje uloženy; e) existence práva požadovat od správce opravu nebo výmaz osobních údajů nebo omezení jejich zpracování, anebo vznést námitku proti tomuto zpracování; f) právo podat stížnost u dozorového úřadu; g) veškeré dostupné informace o zdroji osobních údajů, pokud nejsou získány od subjektu údajů; h) skutečnost, že dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování. Subjekt údajů má zároveň právo získat kopii zpracovaných osobních údajů;

  2. právo na opravu osobních údajů: Subjekt údajů má právo na to, aby Provozovatel portálu Carismo bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se ho týkají, příp. doplnila neúplné osobní údaje;

  3. právo na výmaz osobních údajů: Subjekt údajů má právo na to, aby Provozovatel portálu Carismo bez zbytečného odkladu vymazal osobní údaje, které se ho týkají, v případě, že: a) osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány; b) subjekt údajů odvolá souhlas, na jehož základě byly údaje zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování; c) subjekt údajů vznese námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování; d) osobní údaje byly zpracovány protiprávně; e) osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Unie nebo České republiky; f) osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti. Právo na výmaz se neuplatní, pokud je zpracování nezbytné pro splnění právních povinností, pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků a v dalších případech stanovených v Nařízení;

  4. právo na omezení zpracování: Subjekt údajů má právo na to, aby Provozovatel portálu Carismo omezil zpracování, v kterémkoli z těchto případů: a) subjekt údajů popírá přesnost osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, aby Provozovatel portálu Carismo mohl přesnost osobních údajů ověřit; b) zpracování je protiprávní a subjekt údajů odmítá výmaz osobních údajů a žádá místo toho o omezení jejich použití; c) Provozovatel portálu Carismo již osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale subjekt údajů je požaduje pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků; d) subjekt údajů vznesl námitku proti zpracování, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody Provozovatele portálu Carismo převažují nad oprávněnými důvody subjektu údajů;

  5. právo vznést námitku proti zpracování: Subjekt údajů má z důvodů týkajících se jeho konkrétní situace právo kdykoli vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které se jej týkají, které Provozovatel portálu Carismo zpracovává z důvodu jeho oprávněného zájmu. Provozovatel portálu Carismo v takovém případě osobní údaje dále nezpracovává, pokud neprokáže závažné oprávněné důvody pro zpracování, které převažují nad zájmy nebo právy a svobodami subjektu údajů, nebo pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků;

  6. Pokud se osobní údaje zpracovávají pro účely přímého marketingu, má Subjekt údajů právo vznést kdykoli námitku proti zpracování osobních údajů, které se ho týkají, pro tento marketing, což zahrnuje i profilování, pokud se týká tohoto přímého marketingu. Pokud subjekt údajů vznese námitku proti zpracování pro účely přímého marketingu, nebudou již osobní údaje pro tyto účely zpracovávány;
  7. právo na přenositelnost údajů: Subjekt údajů má právo získat osobní údaje, které se ho týkají, jež poskytl Provozovateli portálu Carismo, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci, a to v případě, že: a) zpracování je založeno na souhlasu a b) zpracování se provádí automatizovaně. Při výkonu svého práva na přenositelnost údajů má subjekt údajů právo na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné;

  8. právo odvolat souhlas: Subjekt údajů má právo svůj souhlas se zpracováním osobních údajů, které nejsou nezbytné pro splnění smlouvy nebo pro splnění právních povinností Provozovatele portálu Carismo, kdykoliv písemně odvolat. Odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů je možné provést písemně zasláním sdělení na e-mail info@carismo.cz;

  9. právo podat stížnost u dozorového úřadu: Pokud se subjekt údajů domnívá, že Provozovatel portálu Carismo nezpracovává jeho osobní údaje zákonným způsobem, má právo podat stížnost u dozorového úřadu. Dozorovým úřadem je Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, e-mail: posta@uoou.cz, tel.: 234 665 125;

  10. právo na informace ohledně opravy nebo výmazu osobních údajů nebo omezení zpracování: Provozovatel portálu Carismo je povinen oznamovat jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškeré opravy nebo výmazy osobních údajů nebo omezení zpracování, s výjimkou případů, kdy se to ukáže jako nemožné nebo to vyžaduje nepřiměřené úsilí. Pokud to subjekt údajů požaduje, Provozovatel portálu Carismo informuje subjekt údajů o těchto příjemcích;

  11. právo být informován v případě porušení zabezpečení osobních údajů: Pokud je pravděpodobné, že určitý případ porušení zabezpečení osobních údajů bude mít za následek vysoké riziko pro práva a svobody fyzických osob, oznámí Provozovatel portálu Carismo toto porušení bez zbytečného odkladu subjektu údajů.

Práva uvedená pod písm. c), d), e), f), h), i) a j) může Subjekt údajů uplatnit od 25. 5. 2018.

 

 

 
 
Top nabídky
Do výroby
Do 50 týdnů
Na objednání
Škoda
Škoda
Kodiaq RS
1 199 900 Kč
-8%
1 103 908 Kč
Zobrazit
Ihned k odběru
Jeep
Jeep
Grand Cherokee
1 695 950 Kč
-19%
1 378 800 Kč
Zobrazit
Volkswagen
Volkswagen
Passat
6 003 Kč
Zobrazit
Do výroby
Do 15 týdnů
Novinka na trhu
Audi
Audi
Q7
1 771 900 Kč
-10%
1 594 710 Kč
Zobrazit
Do výroby
Do 2 týdnů
Bonus až 30 000 Kč Ihned k odběru
Hyundai
Hyundai
Tucson
449 990 Kč
-1%
444 990 Kč
Zobrazit
Do výroby
Do 2 týdnů
Bonus až 30 000 Kč
Hyundai
Hyundai
i30 kombi
329 990 Kč
-2%
324 990 Kč
Zobrazit
new

Novinky na trhu

Novinky, které již přišly k českým dealerům. A právě přes Carismo za ty nejlepší ceny.
Nejnovější nabídky
Nejpoptávanější vozy za posledních 90 dní